Sihat & Cantik Bersama Shaklee

Terima kasih kerana mengunjungi laman blog saya. Di sini, saya akan kongsikan tentang vitamin untuk sihat dan cantik kepada anda semua. Semoga apa yang disampaikan di sini dapat memberi manfaat kepada anda. Terima kasih sekali lagi.

Thursday, 4 June 2015

Meriahnya Sambutan Hari Guru Sekolah Agama Sri As Sakinah Subang Bestari 2015

with 0 Comment
Assalamualaikum.
harini baru berkesempatan nak upload gambar gambar semasa sambutan Hari Guru 2015, Sekolah Agama Sri As Sakinah, Subang Bestari. 


setiap tahun kita meraikan hari guru. petang tadi saya berkesempatan meluangkan masa menghadiri Majlis Sambutan hari guru di Sekolah Agama As Sakinah, Subang Bestari.

Kenapa di sini? Kedua-dua permata hati saya belajar di sekolah ini. Ayish di darjah 2B, sementara Fatin di Tadika 6 tahun.


Hampir 3 tahun anak saya bersekolah di sinu dan saya berpuas hati dengan perkhimatan yang diberikan oleh pihak sejolah, yang diketuai oleh Ustazah Siri Hara sebagai Pengetua. Ustazah & Ustaz pula ramah-ramah belaka.


Jom layan gambar yang sempat saya snap semasa hari guru. Memang meriah sangat sambutannya.

Persembahan Pembukaan dari Ustazah dan Ustaz


Ucapan dari Pengetua, Ustazah Siti Hara



Akur Janji sebagai Pendidik


Persembahan Boria dari Ustaz

Persembahan Tadika 6 Tahun. Aten ada di situ. tak nampak sebab di barisan belakang.

Terjenguk jenguk anak ibu. hah, sempat buat peace tu. 
Persembahan tadika 6 tahun
Dah buat persembahan, dapatlah souvenir. 

Antara lain-lain persembahan dari pelajar Darjah 2

Kerjaya guru masa kini sangat mencabar

Menurut Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, tugas guru pada hari ini lebih mencabar iaitu ketika negara sedang menuju ambang negara maju, mereka memikul amanah besar untuk melahirkan modal insan yang berkualiti bagi memacu kemajuan negara.

Menurut Wikepedia.org, Hari guru di Malaysia disambut pada 16 Mei setiap tahun sebagai prnghargaan kepada kepada para guru. 

Tarikh ini dipilih sebagai Hari Guru kerana pada haribulan yang sama dalam tahun 1956 Majlis Undang-Undang Persekutuan Tanah Melayu (Federal Legislative Council) telah menerima cadangan-cadangan Laporan Jawatankuasa Pelajaran (Report of the Education Committe) sebagai dasar pelajaran bagi negara kita.

Objektif Hari Guru
  1. Menitikberatkan peranan guru dalam pembinaan kebangsaan (termasuk perpaduan & integrasi), pembangunan negara dan perkhidmatan kepada masyarakat 
  2. Menarik perhatian ibubapa, murid dan orang ramai kepada peranan penting kaum guru dalam masyarakat Malaysia.
  3. Memupuk perasaan perpaduan ikhtisas dan muhibah di antara guru.
  4. Meninggikan martabat dan taraf guru dalam masyarakat.
  5. Memberi peluang dan memajukan keceKapan guru melalui seminar-seminar, persidangan-persidangan, dan sebagainya yang diadakan pada Hari Guru.
  6. Menilai secara objektif peranan guru dengan berlatarbelakangkan Malaysia dan mengambil langkah-langkah supaya peranan itu lebih berkesan.
Tema Hari Guru 2015

Jika tahun 2014, tema Hari Guru adalah Guru Pencetus Kreativiti, Penjana Inovasi, tahun 2015 pula bertema "Guru: MEMBINA ILMI MENYEMPURNAKAN AKHLAK". 

Maksud dalam Setiap Baris Tema Hari Guru 2015

Guru 
Kata GURU merangkumi senua warga pendidik yang menyumbang khidmat bakti dalam semua bentuk institusi pendidikan yang menjadi penggerak serta pendukung kepada pembangunan pendidikan negara. GURU merupakan insan yang berpengetahuan luas, berkemahiran tinggi dalam bidangnya dan mempunyai keperibadian terpuji serta berupaya menjadikan diri mereka sebagai suri teladan.

MEMBINA ILMU
Individu yang membangunkan dan membentuk atau mewujudkan kualiti pada setiap insan dan keilmuan. Dalam konteks pendidikan, guru berperanan sebagai individu murid/ pelajar dalam aspek jasmanu, emosi, rohani dan intelek (kognitif)

MENYEMPURNAKAN 
Menjadikan sempurna atau lengkap. Warga pendidik berperanan untuk menyempurnakan keberhasilan murid berpandukan enam aspirasi murid yang dinyatakan dalam pelan pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 - 2025.

AKHLAK
Budi pekerti dan nilai-nilai nurni sejagat yang perlu ada dan dihayati oleh setiap modal insan bagi mendepani cabaran dan perubahan dalam menjalani kehidupan.

Bukan senang bergelar seorang guru. Pelbagai cabaran perlu ditempuh dalam mendidik anak bangsa. Hargailah mereka. 

sekian.

Monday, 25 May 2015

4 Set Promosi Sempena YES Program!

with 0 Comment
Assalamualaikum dan Salam sejahtera!

Bermula Mei 2015 - October 2015, Shaklee telah melancarkan satu program yang dinamakan "YES PROGRAM". Antara Set kesihatan yang terdapat di dalam YES PROGRAM ini adalah Set Healthy Prenatal, Set Healthy Postnatal, Set Healthy Fitness dan juga Set Healthy Young Living.

Kebaikan Set Healthy Prenatal



ESP - memberikan ibu tenaga berpanjangan sepanjang kehamilan. Klik sini untuk membaca keistimewaan ESP yang lain.
Vitalea  Iron Formula - Pengambilan multivitamin semasa hamil membantu mengelakkan badan dari kekurangan nutrisi dan zat penting yang diperlukan oleh tubuh.
B Complex - Mengandungi Asid Folik yang sangat penting untuk ibu hamil untuk mengelakkan masalah kecacatan sistem saraf tunjang  (tiub neural). Istimewanya B Complex Shaklee kerana mengandungi kesemua 8 Vitamin - B1, B2, B3, B4, B5, B6, B12, Asid Folik dan Biotin sebagaimana yang disarankan dalam RDA.
Ostematrix - Sebagai sumber kalsium kepada ibu hamil. Kalsium penting untuk membina dan menguatkan tulang serta memastikan fungsi otot yang sempurna. 
Sustained Release Vitamin C - Vitamin C pula melindungi bayi daripada jangkitan dan menguatkan sistem imun tubuh. 
Omegaguard - Omegaguard Shaklee mengandungi Asid Lemak Omega 3 yang yang penting untuk membina tubuh dan otak yang sihat untuk bayi.

Kebaikan Set Healthy Postnatal


ESP - membantu memberi tenaga kepada ibu selepas bersalin dan membantu menambahkan susu badan. Klik sini untuk testimoni susu melimpah ruah dengan ESP.
Vitalea Iron Formula - Mengandungi zat besi yang membantu mengatasi masalah tubuh rasa lemah akibat kekurangan zat besi. Zat besi adalah komponen utama dalam sel darah merah yang menghantar oksigen ke seluruh badan.
Alfalfa - Membantu untuk menghilangkan kelesuan dan tekanan.
Ostematrix - Membantu melegakan masalah sembelit ibu selepas melahirkan anak.
Sustained released Vitamin C - Meningkatkan imun badan ibu selepas bersalin.
Omegaguard - Membantu mengurangkan tekanan. Kajian telah membuktikan bahawa EPA & DHA  mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi.

Kebaikan Healthy Fitness (Kurus & Langsing)




Cinch Shake Mix - Membekalkan 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut. Juga mengandungi Leucine untuk memelihara otot semasa penurunan berat badan.
Cinch Energy Tea Mix - Membantu meningkatkan kadar metabolisme dan memberi tenaga.
Herb Lax - Mengandungi 9 jenis herba semulajadi iaitu alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed, dan culver's root.
Vitalea - Mengandungi 28 jenis Vitamin  dan  mineral.
Lecithin -  Membantu pemecahan lemak dan kolesterol. Lecithin diekstrak dari kacang soya organik bukan GMO. Setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol.

Kebaikan Set Healthy Young Living




Vivix - Terdiri daripada 4 ramuan semulajadi iaitu Muscadine Grape, Purple Carrot, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum.

Muscadine Grape
- kaya dengan Polifenol
- mengandungi Asid Ellagic, Anthocyanidins dan quercetin.
-tinggi kuasa anti oksidan
- Anti Radang
- Anti Bakteria

Eldeberry (Sambucus Nigra)
- Merupakan salah satu kaedah rawatan tradisional orang Eropah
- melegakan kesakitan
- Anti Keradangan
- Membantu mencegah batuk, selsema
- Membantu dari jangkitan bakteria dan virus
- Memperbaiki penglihatan
- Membantu kolesterol darah yang sihat.

Purple Carrot Extracts
- Lobak ungu mengandungi Polyphenols Anthocyanins di mana ia sangat berkuasa dalam antioksidan, anti-inflammatory, anti bacteria agents, and effectively reduce the blood clotting.

Bagaimana Resveratrol dan Polyphenol memberi kesan positif dalam mekanisme penuaan sel?

Polifenol
Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang adalah sebatian tumbuh-tumbuhan yang diperolehi dengan antioksidan dan sel faedah penuaan.

4 mekanisme utama dalam penuaan sel

1 - Kemusnahan sel
2 - Pengawalan Genetik
3 - Penghasilan tenaga di peringkat sel berkurang
4 - Pengumpulan AGE Protein

Akibatnya, sel badan akan mati. Apabila sel badan kita mati, ini yang akan terjadi kepada diri kita.

DIABETES - dengan pengumpulan AGE Protein

ARTHRITIS - Pengurangan tenaga sel

CANCER - Pemusnahan DNA

SERANGAN JANTUNG - keradangan

4 kesan positif dan kunci mekanisme dalam penuaan sel melalui 4 perkara iaitu

1 -Resveratrol dan Polifenol melindungi dan membaiki DNA
2 - Resveratrol dan Polifenol memberi kesan positif terhadap pengawalan genetik
3 - Penghasilan Biogenesis Mitokondria iaitu dengan meningkatkan tenaga sel (mitokondria)
4 - Melambatkan penghasilan AGE protein.

Kebaikan Resveratrol dan Plant Polyphenols dalam VIVIX

- Memberi kesan positif kepada mekanisme utama Penuaan Selular
- Menghalang radang dan tindakbalas tekanan biologi ke arah sel.
- Merencatkan pertumbuhan tumor/ kanser.
- Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular
- Menyokong kesihatan sendi
- Membantu penyakit Alzheimer
- Meningkatkan kadar metabolisme
- Meningkatkan kesihatan mata
- Menyokong kesihatan secara keseluruhan

Kelebihan jika anda membuat belian dari set-set di atas ialah anda akan mendapat manfaat seperti berikut:-

- Jika anda mendaftar sebagai ahli Shaklee dan membuat pembelian set di atas, anda akan mendapat sebotol Vitalea secara PERCUMA.
- Dapat menyertai Program YES yang lain yang ditawarkan oleh Syarikat.
- Anda juga akan mendapat diskaun sebanyak 5% dari set-set di atas.
- Anda akan mendapat cashback/ bonus pada pertengahan bulan berikutnya.
- FREE MEMBERSHIP dan FREE DELIVERY hanya untuk Set Healthy Young Living Sahaja.

Sebarang pertanyaan berkaitan produk dan harga istimewa? Hubungi:-

 sms/ whatsapp 012 - 9906728
 Email: www.kedaivitaminfatin@gmail.com

Sunday, 19 April 2015

7 Langkah Mudah Untuk Kurus

with 0 Comment
Menurut majalah RAPI, 7 langkah mudah untuk kurus adalah:-

1- Sarapan yang mencukupi
Ambil sarapan yang lengkap dan berkhasiat dengan kuantiti yang mencukupi.Ini membantu anda merasa lebih bertenaga untuk menjalani aktiviti harian

2- Jangan Tinggalkan Waktu Makan
Amalkan sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam serta snek yang berkhasiat untuk memastikan tubuh mendapat kesemua nutrien yang diperlukan

3- Ubah Cara Pemakanan
Bagi yang suka mengunyah ketika stress, jadikan buah-buahan sebagai pilihan. wajibkan hidangan buah-buahan dalam menu harian dan tambah hidangan ini sebagai snek anda.

4- Saiz Pinggan Mempengaruhi untuk Kurus
Gunakan piring kecil setiap kali anda makan tengahari atau malam. Pengambilan makanan yang banyak hanya akan menggemukkan anda.

5- Penanda Aras
Segera gogok gigi selepas selesai waktu makan malam untuk mengingatkan diri anda waktu makan telah tamat.

6 - Berhati - hati ketika makan
Jangan makan sambil membaca, menonton tv atau melayari internet kerana anda akan cenderung makan lebih daripada kebiasaannya.

7- Merancang menu diet
Ambil masa 10 minit untuk merancang pelan diet pemakanan anda sebelum pergi membeli belah barang keperluan.

Semoga bermanfaat kepada mereka yang nak kurus!

Cara Mudah Atasi Bengkak Susu Bagi Ibu Selepas Bersalin

with 0 Comment

Salam ceria semua!

Bengkak susu biasa dialami pada minggu pertama selepas melahirkan anak. Simptom bengkak susu biasanya anda akan rasa buah dada sangat bengkak, sakit, berdenyut, tegang, saiz buah dada lebih besar dari biasa dan juga membuatkan kita tidak rasa sangat selesa.

Lebih teruk lagi jika bengkak tersebut dirasai sehingga ke bawah ketiak dan kadang kala dan juga boleh menyebabkan ibu mendapat demam akibat kesakitan yang dirasai. Tapi, jangan risau, saya akan kongsikan kepada anda semua macamana nak atasi masalah bengkak susu dengan mudah jer. 

Cegah segera jika anda mengalami bengkak susu sebelum ianya menjadi lebih teruk dan menyebabkan mastitis.

Mastitis
Mastitis adalah keradangan buah dada yang mungkin (dan kadangkala cepat) menjadi infeksi. Ia akan membuat anda berasa seperti anda dijangkiti selesema pada masa-masa anda amat memerlukan seluruh tenaga anda. Anda akan mendapati keadaan radang, keras, sakit atau panas dan bengkak di kawasan yang dijangkiti. Selalunya ini dinamakan "duktus tersumbat" sebab anda akan terasa benjolan – disebabkan ketakungan susu dalam duktus buah dada. 


Tanda-Tanda Masititis
Tanda-tanda mastitis yang sering berlaku dan serius temasuklah seram sejuk, sakit kepala, suhu badan melebihi 38.5 darjah C dan keletihan. Simptom-simptom ini selalunya disebabkan oleh kongesi tisu di sekitar kawasan jangkitan.


Faktor terjadinya Mastitis 



Saluran susu tersumbat. Jika payudara yang tidak dikosongkan dengan betul semasa penyusuan, salah satu saluran susu anda boleh menjadi tersumbat,  membawa kepada jangkitan payudara.


Bakteria memasuki payudara anda. Bakteria daripada permukaan kulit anda dan mulut bayi boleh memasuki saluran susu dan kulit puting anda atau melalui bukaan duktus susu. Bakteria boleh membiak, yang membawa kepada jangkitan. 

Jangan dibiarkan payudara anda membengkak yang akan menyebabkan mastitis. komplikasi sekiranya tidak dibendung, boleh menyebabkan nanah di dalam payudara merebak dan seterusnya memerlukan pembedahan dilakukan untuk mengeluarkan nanah tersebut. Cegah simptom awal jika boleh.

Perkara yang boleh dilakukan sekiranya payudara telah rasa bengkak

Antara perkara yang boleh dilakukan sekiranya anda terasa payudara bengkak ialah

Menyusukan bayi dengan kerap

Menyusukan bayi dengan kerap iaitu setiap dua atau tiga jam. Anda juga boleh mengejutkan bayi anda walaupun pada ketika itu bati anda sedang tidur. Pastikan juga bayi anda menyusu di kedua-dua belah payudara setiap kali penyusuan.

Pam untuk mengeluarkan susu

Anda juga boleh menggunakan pam sekali sekala untuk melegakan bengkak susu tersebut.

Urut payudara semasa bayi sedang menyusu
Mengurut payudara secara perlahan semasa bayi anda sedang menyusu membantu pengaliran susu dengan lebih lancar dan turut melegakan sedikit ketegangan dan ketidakselesaan pada payudara.

Menggunakan daun Kubis Segar


Anda juga boleh mengikuti petua iaitu dengan meletakkan daun kubis segar pada payudara. Daun kubis segar tersebut boleh membantu melegakan kesakitan, walaubagaimanapun, tiada bukti yang menyokongnya. Daun kubis mungkin ada kesan penyejukkan tetapi ia tidak dapat mengubati penyebab sebenar payudara bengkak iaitu susu tidak dikeluarkan daripada payudara dengan efisien.

Paracetamol

Paracetomol juga boleh diambil sekiranya anda tidak dapat menahan kesakitan tersebut. Tapi, usah bergantung pada ubat semata. Usaha yang lain juga perlu dilakukan

Mengamalkan lecithin

Mengamalkan pengambilan lecithin selepas bersalin membantu anda untuk mengatasi masalah bengkak susu.

Testimoni Lecithin membantu bengkak susu

Testimoni 1

Salam kak huda. kak sihat?
Akak bersalin bila? Tahniah Taw. hihi
Nak inform yang saya makan soy lecithin, langsung tak bengkak dah susu. semua jadi sediakala. Terima kasih kak.
Kak Huda: Alhamdulillah, syukur akak dengar.

Testimoni 2

Nak share skit pengalaman...saya ambik lecithin sepanjang berpantang haritu sebab nak turunkan berat badan masa pregnant...lebih kurang 3 minggu. Alhamdulillah berat badan turun 5kg! dari 52kg turun kepada 47kg..saya memang makan basi setiap hari, x pantang nasi sebab takut susu badan kurang. makan nasi 3 kali sehari...huhuhu...x dek ambik pape jamu pun..bengkak susu pun memang takdek...lecithin memang best!


Jika anda sedang mengandung, masih belum terlambat untuk membuat persiapan awal sebelum masalah ini berlaku. Tak rugi untuk mencuba!

Untuk pertanyaan mengenai produk, boleh hubungi saya seperti berikut:-

 azlida abdullah
 sms/ whatsapp 012 - 9906728
 Facebook : www.facebook.com/azlida.abdullah.9
 Fanpage: www.facebook.com/supermomvitaminshoppe 
 Email: www.kedaivitaminfatin@gmail.com

Wednesday, 15 April 2015

Cara Mudah Untuk Bantu Suami Berhenti Merokok

with 0 Comment
Salam semua!

Bayangkan anda seorang isteri yang sedang dalam dilema untuk memujuk suami berhenti merokok. Nak pujuk suami berhenti merokok ni bukan senang kan. Tak kena gaya, boleh tak bertegur sapa jadinya. Jadi, kita kenalah guna cara berhemah, kan!


Jadi, saya nak sharekan bagaimana nak bantu anda semua untuk membantu suami anda berhenti merokok tanpa suami merajuk. Suka saya nak share Tips Berhenti Merokok.

  • Sebagai seorang isteri, hendaklah banyak bersabar dengan karenah suami.
  • Isteri digalakkan banyak memberi pujian kepada suami di atas usahanya untuk berhenti merokok.
  • Mulai dengan niat untuk berhenti merokok
  • Buat catatan harian mengenai keburukan merokok
  • Isteri membantu suami untuk menjauhkan diri dari segala hal yang memunculkan keinginan untuk merokok.
  • Menggantikan kebiasaan merokok dengan mengamalkan Supplemen Tambahan.
Manfaat berhenti merokok
  • Peluang untuk mendapat pelbagai penyakit berbahaya adalah rendah
  • Memperbaiki penampilan diri ke arah lebih baik, menarik, nafas tidak berbau dan lebih cergas.
  • Lebih berstamina untuk melakukan aktiviti fizikal.
  • Menjimatkan wang
  • Suasana di dalam rumah lebih selesa kerana bebas daripada pencemaran asap rokok
  • Membantu kesuburan kembali normal
  • Risiko serangan jantung menurun
  • Degupan jantung kembali normal

Dan supplemen tambahan yang dimaksudkan adalah VIVIX.




Vivix terdiri daripada 4 bahan utama iaitu:-


- Polygonum Cuspidatum
- Muscadine Grape
- European Elderberry
- Purple Carrot



Campuran unik botani keempat-empat bahan di atas kaya dengan polifenol.

Polifenol
Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti penuaan semulajadi.

Istimewanya VIVIX
Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya ekslusif untuk Shaklee sahaja.

4 Mekanisme Utama VIVIX


Testimoni Mereka yang telah merasai khasiat Vivix dan seterusnya telah berhenti merokok.

TESTIMONI 1 - masalah merokok ibu yang sekian lama dapat diatasi 


TESTIMONI  2 - wajah lebih tampan, keinginan kepada rokok tiada langsung!


TESTIMONI 3 - vitamin sedap membantu masalah ketagihan merokok


TESTIMONI 4 - dulu, 3 kotak rokok sehari, kini tidak lagi selepas menemui vivix!


Sebarang pertanyaan berkaitan produk dan harga istimewa? Hubungi:-

@ azlida abdullah
@ sms/ whatsapp 012 - 9906728
@ Facebook : www.facebook.com/azlida.abdullah.9
@ Fanpage: www.facebook.com/supermomvitaminshoppe 
@ Email: www.kedaivitaminfatin@gmail.com

Tuesday, 14 April 2015

4 Langkah Untuk Kurangkan Risiko Strok

with 0 Comment
Di Entri ini, saya akan kongsikan mengenai:

  1. Pengenalan Strok
  2. 4 Langkah untuk kurangkan risiko strok

Credit to google
Strok

Strok adalah serangan otak dan terjadi apabila bekalan darah ke otak terganggu. Otak mengawal setiap pergerakan atau fikiran dan mengawal fungsi utama seperti pernafasan.

Otak memerlukan bekalan darah untuk berfungsi membawa oksigen dan nutrient penting. Apabila saluran darah tersumbat atau pecah, bahagian otak akan mati. Dengan itu, tubuh akan mengalami strok.

4 Langkah untuk kurangkan risiko strok

1. Bersenam dengan konsisten 30 minit setiap hari


2. Mengamalkan pemakanan seimbang dan jauhi diet tidak sihat

3. Kekalkan berat badan ideal

4. Katakan tidak kepada rokok
Semoga bermanfaat!


Rujukan:
google.com
majalah RAPI 2015

Petua Tradisional Rawat Selsema

with 0 Comment
Credit to Google
Assalamualaikum & selamat sejahtera semua! Entri kali ni saya nak share mengenai Petua Tradisional Rawat Selsema. Maklumlah sekarang ni mudah sangat kena selsema. Tak kisahlah budak budak atau orang dewasa. Keadaan cuaca yang tak menentu menyebabkan kita mudah sakit jika sistem imun badan tak kuat. 

# Petua 1
Ambil beberapa helai daun sirih dan cuci bersih. Tumbuk atau hancurkan daun sirih untuk mendapatkan lendirnya. Sapukan lendir tersebut ke hidung dan sekitarnya. Ramuan tersebut dapat melegakan selesema dan melancarkan pernafasan.

# Petua 2
Perah sebiji limau nipis ke dalam bancuhan teh suam kosong tanpa gula. Kacau dan minum campuran tersebut.

# Petua 3
Calit sedikit kapur sirih dan dua titik minyak kayu putih pada sehiris limau nipis. Panggang di atas api hingga panas dan kemudian perah airnya. Minum air perahan ini sekali sehari.

# Petua 4
Hidu bau halia hidup yang telah dibersihkan.

# Petua 5
Ambil secawan air didihan beras. Minum ketika suam.

Suka saya nak share juga Makanan Yang Boleh Membantu Melawan Selsema

Kunyit

Kunyit boleh membantu dalam merawat jangkitan virus dan bakteria. Jika anda menambah kunyit ke dalam makanan anda, ia dapat membantu melegakan selsema.

Ikan

Ikan seperti tuna, salmon dan ikan kembung amat kaya dengan Omega-3 asid lemak, sebatian yang membantu dalam mengurangkan keradangan di dalam badan.

Tiram

Tiram sangat kaya dengan zink, mineral penting yang amat berkesan dalam memerangi selesema biasa.

Beri Biru

Beri biru mempunyai antioksidan paling aktif dalam buah-buahan segar. Ianya mengandungi tahap antosianin yang merupakan salah satu antioksidan yang paling kuat. Beri biru membantu dalam meningkatkan imuniti anda dalam menentang sejuk dan selesema.


Semoga perkongsian di atas dapat memberi manfaat kepada semua pembaca!

Rujukan:
google.com
majalah rapi April 2015

Shareholic

Powered by Blogger.

Follow by Email

Mengenai Saya

Mengenai Saya
Saya, Azlida Binti Abdullah adalah Pengedar Sah Shaklee Anda. ID Shaklee 929902

Whatsapp @ Sms @ Call

Whatsapp @ Sms  @ Call
Terus Hubungi Saya

Pengikhtirafan SIJIL HALAL SHAKLEE

Pengikhtirafan SIJIL HALAL SHAKLEE

Shaklee Go Online

Shaklee Go Online
Sangat mudah untuk berbisnes dgn Shaklee, Semuanya Online, Hubungi saya untuk info menjadi Ahli Shaklee

Fast Delivery

Fast Delivery
Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Section U5 Shah Alam, Kg Melayu Subang, Subang Perdana, Subang 2 Bestari, Bukit Subang, Denai Alam, Kota Damansara , sekitar Sungai Buloh, Ara Damansara, Bandar Utama Damansara dan Tmn Tun KL. Boleh PM saya atau email saja di kedaivitaminfatin@gmail.com juga sms/call di 012-9906728 untuk anda dapatkan suplemen semulajadi bagi PENYUSUAN BAYI, WANITA MENGANDUNG, BERPANTANG, BERDEPAN MASALAH ANAK KURANG SELERA MAKAN, ECZEMA, MASALAH KULIT, MASALAH BERAT BDN, KESUBURAN dan sebagainya.

Ingin Jana Pendapatan dengan Shaklee, Jom Sign Up dengan Saya

Ingin Jana Pendapatan dengan Shaklee, Jom Sign Up dengan Saya
Hubungi Saya Untuk Info Lanjut Bagaimana Menjadi Ahli Shaklee

PING